"In stilte vindt acceptatie plaats"

In 2014 beleefde ik zelf een emotionele crisis waar ik uiteindelijk veel sterker uit ben gekomen. Die kracht heb ik mede opgedaan tijdens een bezinningstocht in de woestijn. Een week lang liep ik in stilte door een oeroud landschap met rotsen en zand. Die stilte en bezinning heeft me geholpen om bij mezelf te komen, en te luisteren naar mijn innerlijke stem die ik zo vaak negeer.

 Nu ben ik ervan overtuigd dat momenten van stilte noodzakelijk zijn om onszelf staande te houden in de hectiek van het leven. Stilte en reflectie helpen ons naar de essentie te gaan, naar onze eigen kern en onze eigen wijsheid. Met coachees maak ik soms een wandeling in de natuur om, naast de oefeningen en gesprekken, innerlijke rust te ervaren.  

"In stilte kun je al een stap zetten door te durven kijken naar je angsten" 

Jaarlijks organiseer ik samen met Marijn Jansen een bezinningsreis naar Marokko. In de kleurrijke natuur van de bergen en de stilte van de woestijn zoeken we verdieping in onszelf. 

Meer lezen

" In de woestijn is in mij een bron van liefde aangeboord " 

interview in Happinez Magazine - april 2019

'Wat stilte met je doet' - de kracht van retraite

Na mijn eigen stilteretraite heb ik samen met Caspar van Loo het boek geschreven ‘Wat stilte met je doet’. Het zijn vijftien persoonlijke verhalen over mensen die in stilte hun kracht hervonden, ieder op hun eigen wijze.

Het boek ‘Wat Stilte Met Je Doet’ is voor € 19,95 te bestellen via onderstaande knop.

boek bestellen