"Ik ben mij veel bewuster geworden van mijn gedrag en van de sterke eigenschappen, die ook een valkuil kunnen zijn. Daarnaast heb ik onbewust handvatten gekregen om hiermee om te gaan. Ook ben ik erachter gekomen hoe ik mijn sterke eigenschappen het best kan inzetten. Heel waardevol!"

"Ik kan nu voorkomen dat ik in de stress schiet" 

Ik verloor energie door onzekerheid, faalangst en het piekeren dat daaruit voortkwam. Ik vond mijn baan leuk en uitdagend, maar merkte dat ik regelmatig na een werkweek uitgeput op de bank plofte of ’s nachts aan het piekeren was over of ik dingen op de juiste manier had aangepakt. Door deze coaching heb ik vertrouwen in mijzelf gekregen en inzicht in mijn eigen waarden. Daardoor kan ik voorkomen dat ik op spannende momenten weer in de stress schiet. Heel waardevol! 

Ik zou anderen coaching aanraden omdat het je meer inzicht kan geven in jezelf en jouw omgeving. Toen ik aan de coaching begon had ik niet het gevoel dat ik op het verkeerde pad zat of dat het niet goed met mij ging, maar dat sommige situaties me meer energie kostten dan ik zou willen. In coachsessies heb ik hiervoor handvatten gekregen. Daarnaast heb ik veel over mijzelf geleerd, iets waar ik in de toekomst nog veel plezier van kan hebben. En .. de coachsessies op het strand waren extra fijn!

"Mijn energie is terug" 

Ik had het idee dat ik niet op mijn plek zat, en dat ik mezelf kwijt was. Met de coaching is mijn energie terug gekomen. Ik heb inzicht in wat ik belangrijk vind in mijn leven en ik neem mee dat ik gewoon kan zijn wie ik ben. Ik kan vanuit een helicopterview naar mijn eigen leven en acties kijken. 

Coaching geeft inzichten en momenten van reflectie. Voor mij is het onderhoud aan jezelf. Daarnaast vond ik het prettig dat we snel tot de kern kwamen en het niet zijiig of zweverig werd. Ik kreeg daadwerkelijk handvatten om het geleerde in praktijk te brengen. 

"Ik weet nu wat ik wil"

Ik was op zoek naar wie ik was en wat ik wilde. Deels kwam ik daar zelf wel mee op weg, maar het werd niet echt concreet waardoor ik steeds bleef hangen en niet verder kwam.

Het belangrijkste resultaat is dat ik meer en duidelijker mijn wensen kan en wil opschrijven en nastreven. De richting is al een stuk duidelijker. Een belangrijk inzicht dat ik heb gekregen, is dat het niet altijd om concrete stappen gaat, maar dat een richting en onderliggende waarden eigenlijk veel belangrijker zijn. Daarmee maakt het niet uit waar je precies heen gaat, zolang het maar bij jou en je waarden past.

"Ik handel ontspannen vanuit mijn eigen mening"

Door de coaching voel ik me rustiger, zelfverzekerder en krachtiger naar mijn collega’s. Dat uit zich onder meer in het feit dat ik meer mededeel in plaats van iets onderdanig te vragen. Ik kan nu beter toetsen wat mijn eigen mening is, en vraag me meer af wat ik zelf wil in plaats van de ander altijd te laten beslissen.

Ik ben me er nu van bewust dat ik het lastig vond om ruimte in te nemen hetgeen een gevoel van irritatie jegens collega’s veroorzaakte. Deze irritatie lijkt nu als vanzelf veel minder te zijn waardoor mensen ook anders op mij reageren. Ik kan meer ontspannen met collega’s omgaan in plaats van deze te zien als stoorzenders en hoor dat ik door collega’s als krachtiger en toegankelijker word ervaren.

"Ik kan open en eerlijk naar mezelf kijken" 

 Ik wist niet meer zo goed wat ik wel of niet belangrijk vond aan mijn werk en zat in een gedachtencirkel waar ik zelf niet meer uit kwam. Coaching gaf me weer inzicht in welke (karakter)eigenschappen en waarden voor mij van belang zijn. In werk, maar zeker ook privé. Ik kreeg goede handvatten, modellen en begeleiding die me open en eerlijk naar mezelf lieten kijken.

Ik heb veel inzichten gekregen en houvast, zelfs in gezinssituaties, wat heel fijn was. Ik zou mensen die herkennen dat je soms in cirkels zit waar je zelf niet uitkomt en die je niet gelukkig maken, coaching aanraden. Soms kom je in situaties zonder daar bewust voor te hebben gekozen. Met behulp van coaching word je je bewuster hiervan. Je hebt zelf de mogelijkheid hier wel of niet iets aan te doen.

"Ik heb weer vertrouwen in mezelf"

‘Ik worstelde al een tijdje met de vraag of ik op mijn plek was in mijn baan. Ik voelde mij niet altijd meer uitgedaagd, ik had een duidelijke behoefte aan meer autonomie en ik had moeite om los te laten waar ik geen invloed op had.

De eerste vraag die Petra mij stelde was: “Als dit traject voor jou een kadootje is, wat pak je dan uit?” Dat ik zelf kon aangeven waar ik aan wilde werken gaf mij vertrouwen in het traject. Ik voelde mij serieus genomen en gewaardeerd. Ik wilde uitzoeken of ik op mijn plek was in mijn baan, werken aan het tonen van meer empathie en mijn perfectionisme wat beter in toom leren houden.

Petra stelde op basis van mijn doelen een programma op, maar gaf mij ook ruimte om het aan te geven als ik daarin wilde schuiven. In vijf sessies hielp zij mij meer inzicht te krijgen in mijn eigen handelen, het waarom daarvan en de effecten daarvan op mij en mijn omgeving.

Al na twee sessies merkte ik duidelijke progressie. Ik leerde op een andere manier kijken naar mijzelf en mijn omgeving. Ik leerde mijn focus te verplaatsen naar factoren waar ik invloed op had, in plaats van frustratie te blijven voelen over factoren waar ik geen invloed op had. Ik leerde ook het proces te waarderen, in plaats van alleen het resultaat. Ik leerde dat het oké is om eerst voor mijzelf te zorgen en dan pas voor anderen. Ik leerde te accepteren in plaats van te vechten. Ik leerde dat goed soms goed genoeg is.

Het resultaat is dat ik weer lekker in mijn vel en in mijn baan zit, dat ik na ruim vijf jaar dromen het lef heb getoond om naast mijn baan een eigen bedrijf te starten en dat de band met mijn dierbaren beter is dan ooit. Dat alles simpelweg omdat Petra mij het vertrouwen in mijzelf teruggaf, waardoor ik weer ruimte durfde te geven aan de mensen in mijn omgeving.

"Ik ben zelfverzekerder en duidelijker geworden"

‘Wie was ik nou echt, en waar stond ik voor? Wat vond ik nou echt belangrijk? En waarom ondervond ik qua communicatie iedere keer weer problemen?

Tijdens het coachingstraject heeft Petra onder meer aan de hand van het enneagram, met scherpe en doortastende vraagstelling en door goed te luisteren ervoor gezorgd dat ik de antwoorden heb gekregen op de gestelde vragen.  Ook het plan van aanpak was doordacht en effectief, in 5 sessies had ik het traject afgerond.  Tijdens de sessies had ze iedere keer weer leuke tips en trics die me nieuwe inzichten gaven en die ik ook direct ging toepassen.

Ik merkte dat ik zelfverzekerder en duidelijker ben geworden in communicatie, en daarnaast makkelijker grenzen kon stellen. Nog belangrijker voor mezelf is dat ik nu ook mijn grenzen aangeef.  Daarnaast heb ik geleerd anders naar mezelf en mijn omgeving te kijken.

Tijdens de sessies heb ik mijn doelen opnieuw gedefinieerd, en met de opgedane kennis en ervaring ben ik er van overtuigd dat ik deze ook zal behalen.  

Ik heb het traject als zeer prettig ervaren en keek iedere keer weer uit naar een nieuwe sessie. Petra is in staat het beste uit mensen te halen en kan iedereen dan ook aanraden om haar te benaderen als je stappen wil zetten om jezelf beter te leren kennen en te verder te ontwikkelen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.’

"Ik handel vanuit eigen kracht"

In het traject ben ik erachter gekomen dat een oude overtuiging mij jarenlang belemmerd heeft. In een paar coachsessies heb ik ontzettend veel over mijzelf geleerd.

Vooral dat het inzicht blijkbaar in mijzelf lag. Petra wist precies hoe ze dat eruit moest halen en heeft mij geholpen barrières op te ruimen waardoor ik veel meer mezelf kan zijn en in zakelijke situaties vanuit mijn eigen kracht handel.