Omdat je prachtig bent ..

21 april 2020

Vanochtend heb ik genoten van een Youtubefilmpje uit 2017. Daarin gingen studenten de straat op met een camera en fotografeerden willekeurige mensen “omdat ze prachtig zijn”. De reactie als mensen deze woorden horen, is onbetaalbaar. Argwaan op het gezicht maakt plaats voor verbazing en in bijna alle gevallen voor een prachtige, stralende glimlach.

Als je mensen vertelt dat ze mooi zijn, doet dat veel in positieve zin. Andersom geldt dat ook, helaas.

Iemand zien en (aan)raken is het mooiste dat je iemand kunt geven. Onderschat dat nooit.

Daarom is deze tijd waarin we door de Corona-maatregelen beperkt zijn in contact voor velen lastig en verdrietig. Denk aan mensen in zorginstellingen, ouderen en gehandicapten die een arm om de schouder of knuffel zo nodig hebben. Denk aan mensen die een dierbare verliezen en voor wie de steunbetuigingen op afstand fijn, maar niet voldoende zijn. Denk aan daklozen die niet gezien worden als volwaardig lid van de maatschappij. Denk aan jezelf, als je een dierbare vriend of vriendin wil begroeten met een knuffel of kus. 

Aandacht en aanraking, we  hebben het allemaal zo nodig.
Daarom wil ik je iets vragen in deze bijzondere tijd: 

Raak je geliefden zoveel mogelijk aan, indien mogelijk fysiek en anders met warme ogen, treffende woorden en een stralende glimlach.
Heb aandacht voor jezelf. Gebruik deze tijd om jezelf te zien, en dan niet met kritisch oordeel maar als een prachtig mens. Maak een selfie, letterlijk of in je hoofd en laat zien hoe mooi je bent.
Denk aan en koester alle knuffels die je ooit hebt gegeven en nog zult uitdelen en krijgen. Ze brengen een glimlach in je hart en op je gezicht en maken de wereld mooier. Juist nu we dat zo hard nodig hebben. 

Of gun jezelf een week vol liefde, warmte en aandacht voor jezelf in de retraite in Marokko. Deze retraite staat voorlopig gepland voor 20 maart 2021. Vraag gerust meer informatie per email of lees de reacties op onze vorige retraite.