Veelgestelde vragen rondom de bezinningsreis

  1.       Hoe zwaar is de woestijntrekking? 

  We lopen drie dagen lang een paar uur per dag met voldoende rustmomenten en een lange lunchpauze in de schaduw. Iedereen met een gemiddelde conditie kan mee. Je kunt ervoor kiezen om je te laten wiegen op de rug van een dromedaris; er gaan voldoende dieren mee. 

  2       Ik ben niet in staat om veel te lopen door een fysieke beperking. Kan ik toch meegaan? 

  Neem even contact met ons op als je twijfelt. Mocht je niet in staat zijn om een paar uur per dag te wandelen en wil je ook niet vervoerd worden door een dromedaris, dan is deze reis wellicht niet iets voor jou. We adviseren je graag over alternatieven.

  3       Ik heb een dieet. Kan ik toch meegaan? 

  Je mag tevoren alle dieetwensen en beperkingen opgeven, dan informeren wij Salama Ayurveda zodat zij daarmee rekening kunnen houden. Overigens wordt er uitstekend gekookt, met verse, kleurrijke en smaakvolle ingrediënten. Tijdens de woestijntrekking wordt er voornamelijk vegetarisch gegeten in verband met houdbaarheid van producten in de warmte.

  3      Wat is inbegrepen in de reissom? 

  Eigenlijk alles behalve de vlucht en wellicht wat persoonlijke uitgaven op het vliegveld, alsmede een fooi die we aan het eind van de reis aan de begeleiders geven. Ook als je in Salama Ayurveda een eenpersoonskamer wilt, betaal je extra (ca € 95 voor drie nachten). Inbegrepen zijn: transfers van en naar het vliegveld Marrakech en naar en van de woestijn, 7 overnachtingen, al het eten en drinken, begeleiding door twee ervaren coaches. Hamambehandelingen en/of massages zijn mogelijk bij Salama Ayurveda; deze betaal je ter plekke. 

  4       Wat moet ik allemaal meenemen? 

  Je krijgt een maand tevoren van ons per e-mail een lijst van zaken die je moet meenemen en we bespreken dit ook tijdens de startbijeenkomst. We adviseren je niet al te veel bagage mee te nemen en géén hardschalen koffer in verband met de woestijnreis. Een rugzak en zachte tassen zijn het beste; deze kunnen gemakkelijk vervoerd worden op de ruggen van de dromedarissen.

  5       Welke vlucht moet ik boeken?

  We informeren je tevoren wat handige vluchten zijn. Je kunt zowel van Eindhoven als Amsterdam naar Marrakech met Transavia of Ryanair. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een dag eerder te reizen of langer te blijven, verblijfskosten zijn dan voor eigen rekening (zie hieronder).

  6      Ik wil langer blijven in Marokko. Kan dat? 

  Dat is uiteraard mogelijk. Laat het ons weten, dan kunnen we kijken of er iets geregeld kan worden met vervoer. Uit eigen ervaring weten we dat het lastig kan zijn om na een week rust en stilte, vol in het drukke leven in met name de Marokkaanse steden te komen. We zouden zelf adviseren om ook niet de dag na terugkomst weer te gaan werken, maar indien mogelijk een dagje extra rust en tijd voor jezelf te nemen om zachtjes te landen.

  7  Tot wanneer kan ik me aanmelden? 

  Je ben altijd welkom, maar we horen wel graag minimaal twee weken tevoren of je meegaat zodat we de accommodatie kunnen informeren.

  "Wat een prachtige plek! Ik vind de rust om aan mijn thema's te werken en te overdenken, nieuwe inzichten te krijgen, te ontspannen in de natuur, liefdevolle verzorging van de lokale mensen en van de begeleiders, ieder op hun eigen manier" 

  Annemieke

  "De woestijn heeft mij veel gegeven: het lopen door de onmetelijke leegte, het zijn in echte stilte en de woeste natuur maken dat je weer in gesprek komt met jezelf. De rust, het landschap, de sterrenhemel.. het was een onvergetelijke ervaring. die nieuwe inzichten brengt en een kijkje in de ziel. Ik gun iedereen zo’n reis.

  Frank

  "Een magisch verblijf! Helemaal tot mezelf komen, nieuwe inzichten krijgen en ontspannen... De rode bergen, de beek en de massages waren fantastisch.."

  “Ik ben hier gaan luisteren naar wat ik diep van binnen hoor".