Veelgestelde vragen rondom de bezinningsreis

1.       Ik heb interesse om mee te gaan maar aarzel om me nu op te geven in verband met de onzekerheid rondom Corona. Hoe gaan jullie daarmee om? 

We gaan ervan uit dat we in het najaar van 2022 naar Marokko kunnen reizen (momenteel is dat geen enkel probleem, mits je volledig gevaccineerd bent en een negatieve PCR test kunt overleggen). We houden je uiteraard op de hoogte van alle regels en voorschriften.

Er gelden soepele annuleringsvoorwaarden: je kunt je opgeven en tot 15 september 2022 kosteloos annuleren. Gaat de reis door en wil je zelf annuleren? Tot 15 oktober geldt een restitutie van 50% van de reissom; na 15 oktober 0%. 

2.       Wat als ik meega en ik word ziek?

We hopen natuurlijk dat iedereen gezond is en blijft, maar mocht je toch ziek worden dan kan er snel medische hulp worden ingeschakeld. We worden goed begeleid door Khalid die zowel Nederlands als Arabisch spreekt.

3.       Hoe zwaar is de woestijntrekking? 

We lopen drie dagen lang een paar uur per dag met voldoende rustmomenten en een lange lunchpauze in de schaduw. Iedereen met een gemiddelde conditie kan mee. Je kunt ervoor kiezen om je te laten wiegen op de rug van een dromedaris; er gaan voldoende dieren mee. 

4.       Ik ben niet in staat om veel te lopen door een fysieke beperking. Kan ik toch meegaan? 

Neem even contact met ons op als je twijfelt. Mocht je niet in staat zijn om een paar uur per dag te wandelen en wil je ook niet vervoerd worden door een dromedaris, dan is deze reis wellicht niet iets voor jou. We adviseren je graag over alternatieven.

5.       Ik heb een dieet. Kan ik toch meegaan? 

Je mag tevoren alle dieetwensen en beperkingen opgeven, dan informeren wij Salama Ayurvedazodat zij rekening kunnen houden daarmee. Overigens wordt er uitstekend gekookt, met verse, kleurrijke en smaakvolle ingrediënten. Iedereen roemt de verzorging in Salama Ayurveda.

6.       Wat is inbegrepen in de reissom? 

Eigenlijk alles behalve de vlucht en wellicht wat persoonlijke uitgaven op het vliegveld, alsmede een fooi die we aan het eind van de reis aan de begeleiders geven. Ook als je in Salama Ayurveda een eenpersoonskamer wilt, betaal je extra (€ 85 voor drie nachten). Inbegrepen zijn: transfers van en naar het vliegveld Marrakech en naar en van de woestijn, 7 overnachtingen, eten en drinken, begeleiding door twee ervaren coaches. Hamambehandelingen en/of massages zijn mogelijk bij Salama Ayurveda; deze betaal je ter plekke. 

7.       Wat moet ik allemaal meenemen? 

Je krijgt een maand tevoren van ons per e-mail een lijst van zaken die je moet meenemen en we bespreken dit ook tijdens de startbijeenkomst in oktober. We adviseren je niet al te veel bagage mee te nemen en géén hardschalen koffer in verband met de woestijnreis. Een rugzak en zachte tassen zijn het beste; deze kunnen gemakkelijk vervoerd worden op de ruggen van de dromedarissen.

8.       Welke vlucht moet ik boeken?

In verband met het ophalen van deelnemers van de luchthaven van Marrakech geven we er de voorkeur aan dat iedereen dezelfde vlucht neemt: Amsterdam-Marrakech op dinsdag 15 november om 07.35u  en terug op dinsdag 22 november Marrakech-Amsterdam om 12.05u. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een dag eerder te reizen of langer te blijven, verblijfskosten zijn dan voor eigen rekening (zie hieronder).

9.       Ik wil langer blijven in Marokko. Kan dat? 

Dat is uiteraard mogelijk. Laat het ons weten, dan kunnen we kijken of er iets geregeld kan worden met vervoer. Uit eigen ervaring weten we dat het lastig kan zijn om na een week rust en stilte, vol in het drukke leven in met name de Marokkaanse steden te komen. We zouden zelf adviseren om ook niet de dag na terugkomst weer te gaan werken, maar indien mogelijk een dagje extra rust en tijd voor jezelf te nemen om zachtjes te landen.

10.   Tot wanneer kan ik me aanmelden? 

Je ben altijd welkom, maar we horen wel graag minimaal twee weken tevoren of je meegaat zodat we de accommodatie kunnen informeren.

"Wat een prachtige plek! Ik vind de rust om aan mijn thema's te werken en te overdenken, nieuwe inzichten te krijgen, te ontspannen in de natuur, liefdevolle verzorging van de lokale mensen en van de begeleiders, ieder op hun eigen manier" 

Annemieke

"De woestijn heeft mij veel gegeven: het lopen door de onmetelijke leegte, het zijn in echte stilte en de woeste natuur maken dat je weer in gesprek komt met jezelf. De rust, het landschap, de sterrenhemel.. het was een onvergetelijke ervaring. die nieuwe inzichten brengt en een kijkje in de ziel. Ik gun iedereen zo’n reis.

Frank

"Een magisch verblijf! Helemaal tot mezelf komen, nieuwe inzichten krijgen en ontspannen... De rode bergen, de beek en de massages waren fantastisch.."

“Ik ben hier gaan luisteren naar wat ik diep van binnen hoor".