Down to earth in Marokko
15 t/m 22 november 2022

"tot jezelf komen in de leegte" 

Samen met Marijn Jansen organiseer ik ook in 2022 een bezinningsreis naar Marokko voor mensen die toe zijn aan stilte, rust en ruimte. Om na te kunnen denken over nieuwe stappen in je leven, of gewoon omdat de innerlijke accu weer opgeladen moet worden. En waar kan dat beter dan in de adembenemende natuur van Marokko, omgeving door liefdevolle mensen?

We gaan wandelen in de kleurrijke bergen, tot onszelf komen in de eindeloze stilte van de woestijn, genieten van de stilte en de natuur en slapen onder de sterrenhemel. Een weldaad voor onze drukke breinen en een unieke ervaring waardoor we dichter bij onszelf komen. 

"Hier ga je luisteren naar je innerlijke stem en komen inzichten als vanzelf naar boven" zei een deelnemer.

Je reis begint in de prachtige bergen van Nationale Park Toubkal, waar we in alle rust 'landen' in het gastvrije Salama Ayurveda. De volgende dag reizen we per auto naar de verstilde pracht van de Sahara waar we de komende dagen doorheen trekken, op weg naar nergens, te voet of wiegend op de rug van een dromedaris en begeleid door een klein groepje Bedoeinen. We wandelen in stilte, zodat we volledig de aandacht op onszelf kunnen richten. Onze gidsen verzorgen de smaakvolle maaltijden, 's avonds delen we onze ervaringen bij het kampvuur en 's nachts slapen we in tenten of gewoon buiten, onder de eindeloze sterrenhemel.

Dit wordt een bijzondere ervaring die je gegarandeerd nooit meer vergeet. In deze verstilling, zonder prikkels, zonder "moeten", komt als vanzelf naar boven wat werkelijk belangrijk is in jouw leven terwijl je geniet van de stilte, de rust in je hoofd, het prachtige landschap en het stimulerende gezelschap van je medereizigers. 

PRIJS: € 1895,= 

BEKIJK EEN FILMPJE VAN DE RETRAITE 2021

"Wat een prachtige reis! Ik vind de rust om aan mijn thema's te werken en te overdenken, nieuwe inzichten te krijgen, te ontspannen in de natuur, liefdevolle verzorging van de lokale mensen en van de begeleiders, ieder op hun eigen manier" 

Annemieke

"De woestijn heeft mij veel gegeven: het lopen door de onmetelijke leegte, het zijn in echte stilte en de woeste natuur maken dat je weer in gesprek komt met jezelf. De rust, het landschap, de sterrenhemel.. het was een onvergetelijke ervaring. die nieuwe inzichten brengt en een kijkje in de ziel. Ik gun iedereen zo’n reis.

Frank

Tijdens deze prachtige reis nam ik de tijd om goed naar binnen te kijken en nieuwe inzichten op te doen. Er ontstond een heldere kijk op zaken die speelden in mijn leven en ik genoot van de mooie leerzame ervaringen van de anderen. Het bracht me wijsheid en mildheid, een rijke ervaring!

Jolanda

PROGRAMMA & PRAKTISCHE INFORMATIE

PROGRAMMA

DAG 1 Vlucht naar Marrakech, transfer naar het Nationale Park Toubkal, verblijf in Salama Ayurveda

DAG 2 Reis naar de woestijn

DAG 3, 4 EN 5 Trektocht door de woestijn

DAG 6  Reis vanuit de woestijn naar het nationale park Toubkal, overnachting en verblijf in Salama Ayurveda, gelegenheid voor massage en/of hammam.

DAG 7  Terugreis naar Nederland


LOKATIE
Marokko, in de bergen van het nationale Park Toubkal en de woestijn nabij Zagora

DATA
15 t/m 22 november 2022

PRIJS
€ 1895,= excl btw en vlucht. 

VLUCHT
Zelf te boeken en niet inbegrepen. Je boekt al een retourticket voor ca €200,- met Transavia vanaf Amsterdam: 

INBEGREPEN

  • Transfers van en naar het vliegveld van Marrakech;
  • 3 overnachtingen in Salama Ayurveda. Je verblijft hier in een 2-persoonskamer, verblijf in 1-persoonskamer is – indien beschikbaar - mogelijk op aanvraag (toeslag € 85). Meer informatie: www.salamaayurveda.com  
  • 4 overnachtingen in de woestijn
  • Alle maaltijden en drankjes (thee, water, sapjes)
  • Voorbereiding, intake en begeleiding ter plaatse door twee ervaren coaches.


ANNULERING
Als de reis doorgaat en je wilt zelf annuleren, dan kan dat kosteloos tot 15 september 2022. Daarna geldt een restitutie van 50% van de reissom tot 15 oktober 2022. Na deze datum kunnen we helaas niets meer vergoeden in verband met gemaakte afspraken met de lokale begeleiders.

Vliegtickets boek je op eigen risico en voor eigen kosten, dus die horen daar niet bij. Wij raden je aan om een goede annuleringsvezekering af te sluiten.