Down to earth in Marokko

tot jezelf komen in de oorverdovende stilte en geweldige natuur 

Je bent welkom om mee te gaan met een avontuurlijke bezinningsreis naar het Atlasgebergte en de Sahara. 

Een reis waarbij je kennis maakt met het èchte Marokko, de grootsheid van de bergen en de oordverdovende stilte van de woestijn, de warme gastvrijheid en de wijsheid van de mensen die ons begeleiden. Maar ook een reis waar je weer in gesprek gaat met jezelf. Tijdens de woestijntrekking loop je in stilte met volledige aandacht bij jezelf. Dan ervaar je hoe het is om bij je pure essentie te komen, wat er voor jou werkelijk belangrijk is in het leven. In die rust komen inzichten naar boven en is er ruimte voor creativiteit. Je checkt in bij je eigen kracht en essentie. 

De indrukken van deze reis neem je mee voor de rest van je leven. 

PROGRAMMA & PRAKTISCHE INFORMATIE

PROGRAMMA

DAG 1 Vlucht naar Marrakech, transfer naar het Nationale Park Toubkal, verblijf bij Salama Ayurveda, wandelen in de bergen

DAG 2 Reis naar de Sahara door de prachtige Atlas langs indrukwekkende kasbahs

DAG 3, 4 EN 5 Trektocht door de woestijn met dromedarissen. We lopen in stilte, genieten van de Berber-maaltijden die voor ons worden bereid, slapen in het zand onder de heldere sterrenhemel in de eindeloze stilte van de woestijn.

DAG 6  Reis vanuit de woestijn terug naar het nationale park Toubkal, overnachting bij Salama Ayurveda,

DAG 7 landen in de stilte van Salama Ayurveda. Je kunt hier een wandeling maken, genieten van massage of hamam of gewoon bij de beek lekker uitrusten van je woestijntocht.

DAG 8  Terugreis naar Nederland

LOKATIE
Marokko, in de bergen van het nationale Park Toubkal en in de woestijn nabij Zagora

DATA 2023

12 t/m 19 november: (advies: vluchten HV5759 en HV5760). Deze reis wordt begeleid door twee begeleiders (Marijn en Petra).

PRIJS 2023 € 1995,= exclusief btw voor reizigers die een factuur wensen. 

VLUCHT
Zelf te boeken en niet inbegrepen. Met Transavia (Eindhoven of Amsterdam) reis je al vanaf € 200 naar Marrakech (retourprijs, afhankelijk van tijdstip van boeken en reizen). Zie hierboven voor de aanbevolen vluchten Amsterdam-Marrakech-Amsterdam. We adviseren je om een Plus-ticket te boeken zodat je eventueel je vluchten nog kunt wijzigen. 

INBEGREPEN

  • Transfers van en naar het vliegveld van Marrakech;
  • 3 overnachtingen in Salama Ayurveda. Je verblijft hier in een 2-persoonskamer, verblijf in 1-persoonskamer is – indien beschikbaar - mogelijk op aanvraag tegen toeslag. Meer informatie: www.salamaayurveda.com.
  • 4 overnachtingen in de woestijn.
  • Gezonde maaltijden, tussendoortjes en drankjes (thee, water, sapjes).
  • Kleine groepen, persoonlijke aandacht.
  • Voorbereiding, intake en begeleiding ter plaatse door twee ervaren coaches.
  • Gelegenheid voor nazorg.


ANNULERING

Als de reis doorgaat en je wilt zelf annuleren, dan kan dat kosteloos tot zes weken voor vertrek. Daarna geldt een restitutie van 50% van de reissom tot drie weken voor vertrek. Na deze datum kunnen we helaas niets meer vergoeden in verband met gemaakte afspraken met de lokale begeleiders.

Vliegtickets boek je op eigen risico en voor eigen kosten, dus die horen daar niet bij. Wij raden je aan om een goede annuleringsvezekering af te sluiten en een plus-tarief te boeken bij Transavia. Dan kun je tot 14 dagen tevoren je vluchten nog wijzigen. 

"Een magische reis naar mijn eigen IK in de woestijn met zijn leegte en schoonheid, de sterrenhemel die je omarmt, de veiligheid van de dromedarissen en berbers die voor je zorgen met zoveel liefde en gedragen worden door het geweldige duo Petra en Marijn. Een reis die mij weer verliefd heeft gemaakt op mezelf, die me rust heeft gegeven en vertrouwen. Een reis die mij zoveel liefde en dankbaarheid heeft doen voelen." 

Nathalie

"In een periode van herbezinning op werk en vanuit een diep verlangen om tijdens een retraite dichter bij mijn gevoel te komen, ben ik naar de Marokkaanse woestijn gegaan. Ik zie zo'n retraite als een rode loper die leidt naar persoonlijke ontwikkeling. Als gevolg daarvan kan ik mijn innerlijke stem volgen en laten spreken." 

Theo

Tijdens deze prachtige reis nam ik de tijd om goed naar binnen te kijken en nieuwe inzichten op te doen. Er ontstond een heldere kijk op zaken die speelden in mijn leven en ik genoot van de mooie leerzame ervaringen van de anderen. Het bracht me wijsheid en mildheid, een rijke ervaring!

Jolanda

"Het was alsof ik in de woestijn tegenkwam wat ik al jaren had gemist. Zo heb ik ook de bezinningstocht beleefd. De rust en ruimte neem ik mee in mijn dagelijks leven hier in Nederland. Ik kan altijd terug naar wat ik in de woestijn heb beleefd en dat geeft aan hoe bijzonder de ervaring was." 

Frans

"De woestijn heeft me veel gegeven: lopen door de onmetelijke leegte, het zijn in echte stilte en de woeste natuur maakt dat je weer in gesprek komt met jezelf. De rust, het landschap, de sterrenhemel .. het was een onvergetelijke ervaring die nieuwe inzichten brengt en een kijkje in mijn eigen ziel. In gun iedereen zo'n reis!

Frank

"Het is bijzonder wat dit oeroude landschap met je doet. Enerzijds doet het beseffen dat je nietig bent, tegelijkertijd voel ik me hier een wezenlijk onderdeel van het grote geheel. Verbinding met mezelf, met anderen, met het hele universum. Een wonderbaarlijke ervaring die niet zo goed in woorden is te vatten. Je moet het beleven om het te kunnen voelen" 

Petra