Je bent meer aanwezig dan je denkt

30 november 2017

We hebben afgesproken in een gezellig café. Tien jaar na haar afstudeer stage bij mijn toenmalige werkgever Shell zitten we tegenover elkaar en wisselen we uit waar onze levens verder zijn gegaan. We praten en lachen en drinken koffie. Halen herinneringen op maar hebben het ook veel over wat ons leven zin geeft. Het is een gesprek met inhoud. Als ik haar vraag waarom ze contact met me heeft gezocht kijkt ze ernstig en zegt “omdat ik me jou altijd ben blijven herinneren, ook op een cruciaal moment in mijn loopbaan. Het moment dat ik mezelf afvroeg: blijft mijn team later aan mij denken? En zo ja, hoe?”Dat komt binnen. 

Ik was me totaal niet bewust dat ik blijkbaar iets heb gedaan dat belangrijk voor haar is.
 Meteen schiet ook de e-mail door mijn gedachten die ik een dag eerder kreeg. Een bedankmail van een jonge vrouw die ik twee jaar geleden coachte. Ze schrijft dat ze nog regelmatig aan me denkt en dat de coaching van destijds haar nog steeds helpt in de stappen die ze zet in haar leven. “Je bent op de achtergrond meer aanwezig dan je zelf vermoedt”.

 Het raakt me diep. 

Blijkbaar hebben we meer invloed op anderen dan we zelf beseffen.

Door onze woorden, door onze daden en vooral ook door wie we zijn. Dat kan op een enkel moment zijn of langduriger, maar dat is niet belangrijk. Het gaat om de impact.

Ik wil dit graag met je delen om stil te staan bij de impact die JIJ hebt op anderen. En als je nu denkt aan de mensen die belangrijk waren voor jou, vertel het hen dan. Klein gebaar, groot cadeau. 
Je bent meer aanwezig dan je zelf denkt. Wees bewust van je gedachten
want ze worden woorden
Wees bewust van je woorden
want ze worden daden
Wees bewust van je daden
want ze worden gewoonten
Wees bewust van je gewoonten
want ze worden je karakter
En wees bewust van je karakter
want het wordt je lot